loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Voorkom autodiefstal: de alarmsystemen van Autobedrijf Schouten 

Autodiefstal en -inbraken blijft een aanzienlijk probleem in Nederland, met duizenden gevallen die elk jaar worden geregistreerd. In 2023 werden er ongeveer 5.844 voertuigen gestolen (LIV, 2024). Dit benadrukt de aanhoudende noodzaak om uw auto zo goed mogelijk te beveiligen tegen inbraak of erger, diefstal. 
 
Content Image 1

Populaire auto’s voor dieven

Hoewel de algemene trend van autodiefstal een lichte daling ziet, blijven bepaalde modellen en merken aantrekkelijk voor dieven. En spoiler alert, het zijn lang niet altijd dure sportauto’s. Zo waren de Toyota RAV4 en Volkswagen Polo in 2023 de meest gestolen modellen. Oudere voertuigen, vooral tussen de 3 en 5 jaar oud, zijn dus vatbaarder voor diefstal. Deze hebben namelijk vaak minder goede beveiliging dan de nieuwste modellen, waardoor ze interessanter zijn voor dieven.
 

Eisen van de verzekering

Veel verzekeringsmaatschappijen stellen specifieke eisen aan de beveiliging van auto’s om in aanmerking te komen voor diefstaldekking. Dit kan variëren van het hebben van een basisalarmsysteem tot geavanceerdere systemen die ook tracking mogelijkheden bieden. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van uw autoverzekering te controleren om te zien welk type beveiligingssysteem vereist is.
 

Soorten alarmsystemen

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar voor uw auto, elk met zijn eigen kenmerken:

➡️ Basis alarmsysteem: Dit zijn vaak luidruchtige alarmen die afgaan wanneer de deuren, ramen of de kofferbak geforceerd worden.
➡️ Immobilisatiesystemen: Deze voorkomen dat de motor wordt gestart, tenzij een specifiek sleutelsignaal wordt gedetecteerd.
➡️ GPS-tracking: Hiermee kan een gestolen voertuig gevolgd worden, wat de kans op terugvinden aanzienlijk vergroot.
 

Onze oplossing

Bij Autobedrijf Schouten vindt u een uitgebreid assortiment van alarmsystemen, geschikt tot klasse 3 beveiliging, voor diverse auto’s en beveiligingsbehoeften. Onze experts helpen u graag met het vinden van het perfecte systeem voor uw situatie. Het installeren van voertuigvolgsystemen en peilzenders vereist de expertise van een derde partij. Tevens is het goed om te weten dat voor sommige automerken het installeren van alarmsystemen allen mogelijk is via de dealer. Natuurlijk kunt u bij vragen altijd even contact met ons opnemen.
 

Installatie en periodieke keuring

Onze specialisten zorgen voor de installatie van uw nieuwe alarmsysteem, rechtstreeks in onze eigen werkplaats. Dit garandeert een snelle en betrouwbare service. Bovendien kunnen onze specialisten ook de periodieke keuring van uw alarmsystemen uitvoeren. Dit is essentieel om te voldoen aan de eisen van de verzekering en om de betrouwbaarheid van uw systeem te waarborgen. Regelmatige inspecties en onderhoud door onze gekwalificeerde experts zorgen ervoor dat uw alarmsysteem altijd voldoet aan de laatste veiligheidsnormen. Zo blijft uw auto optimaal beschermd en voldoet u aan de voorwaarden van uw verzekeraar


 

FAQ's

 

Wat kost een alarmsysteem voor op mijn auto?

Dat is afhankelijk van het soort alarmsysteem en het type auto. Neem voor een prijsopgave contact met ons op!
 

Welke type alarmsystemen zijn er mogelijk?

Er zijn vier soorten beveiligingssystemen met SCM-certificatie te verkrijgen:
Klasse Startonderbreker (klasse 1)
Klasse Alarmsysteem (klasse 2)
Klasse Alarmsysteem met Hellingshoekdetectie (klasse 3)
Voertuigvolgsystemen (klasse 4 en 5)
 

Hoe kies ik het beste alarmsysteem voor mijn auto?

Dat is afhankelijk van uw beveiligingsbehoefte. Ook uw verzekering, het voertuigtype en gebruiksdoel kan van invloed zijn op uw keuze. Maar gelukkig hoeft u deze keuze niet alleen te maken. Onze experts helpen u graag met deze keuze. Wij denken eerlijk en vrijblijvend met u mee! Neem contact op.
 
Autobedrijf Schouten

Verkoop: (0341) 55 6510

Werkplaats: (0341) 56 1020

info@autobedrijfschouten.nl

Openingstijden showroom

Ma - Vr 08.00 - 18.30 uur

Za 09.00 - 17.00 uur

Afwijkende openingstijden:
31 mei: Geopend van 08.00 - 13.00 uur

Morgen Internet - Zorgeloos website