loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Voorbereidingstips voor de zomervakantie met de auto

De zomer staat voor de deur en dat betekent voor velen van ons: tijd voor een welverdiende vakantie! Of u nu naar de zonnige stranden van Zuid-Frankrijk rijdt, de prachtige bergen van Zwitserland gaat verkennen of de pittoreske dorpjes in Italië wilt ontdekken, een goede voorbereiding is essentieel voor een zorgeloze reis. Bij Autobedrijf Schouten helpen we u graag op weg met een aantal handige tips voor uw zomervakantie en lange autoritten.
 
Content Image 101

Controleer uw auto grondig: veiligheid voorop 

Voordat u vertrekt, is het belangrijk om uw auto grondig te laten controleren. Dit omvat het controleren van de olie, koelvloeistof, remvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Ook de banden, remmen en verlichting moeten in topconditie zijn. Bij Autobedrijf Schouten kunt u terecht voor een complete zomercheck, zodat u met een gerust hart op vakantie kunt.
 

Pak slim in: houd rekening met het gewicht 

Zorg ervoor dat uw auto niet te zwaar beladen is. Een te zwaar beladen auto kan invloed hebben op het rijgedrag en de veiligheid. Verdeel het gewicht gelijkmatig en zorg dat zware spullen zo laag mogelijk liggen. Vergeet ook niet om de bandenspanning aan te passen aan de belading van uw auto. 
 

Zomerbanden: veilig en comfortabel op weg 

Rijdt u nog op winterbanden? Wissel dan tijdig naar zomerbanden. Zomerbanden bieden betere grip en prestaties bij hogere temperaturen, wat zorgt voor een kortere remweg en een betere wegligging. Bij Autobedrijf Schouten hebben we een ruim aanbod aan zomerbanden en bieden we een snelle bandenwisselservice aan.
 

Houd uzelf koel: airconditioning en ventilatie 

Een goed werkende airconditioning is geen overbodige luxe tijdens een lange autorit in de zomer. Laat uw airco daarom controleren en indien nodig bijvullen. Zorg ook voor voldoende ventilatie in de auto, zodat iedereen comfortabel en fris blijft tijdens de rit.
 

Noodpakket: voorbereid op alles 

Neem een noodpakket mee met essentiële items zoals een EHBO-kit, een gevarendriehoek, een zaklamp, water en wat snacks. Dit kan van pas komen bij pech onderweg of in geval van een noodgeval. Wil u in heel Europa 24/7 pechhulp? Ook daarmee kunnen we u helpen! 
 

Plannen en pauzes: veilig en ontspannen reizen 

Plan uw route van tevoren en houd rekening met mogelijke drukte (bij laadpalen) en wegwerkzaamheden. Zorg voor voldoende pauzes tijdens de rit om vermoeidheid te voorkomen. Een uitgeruste bestuurder is een veilige bestuurder!
 

Regulier onderhoud: voorkom verrassingen 

Regelmatig onderhoud aan uw auto is cruciaal, zeker voordat u op een lange reis gaat. U zult echt niet de enige zijn die precies ergens midden in Italië langs de weg staat. Laat uw auto daarom controleren op mogelijke gebreken en zorg dat alles naar behoren werkt. Bij Autobedrijf Schouten staan we klaar om uw auto in topconditie te houden met onze uitgebreide zomercheck.
 

FAQ’s:

Wat kost een volledige zomercheck voor mijn auto? 

Bij Autobedrijf Schouten bieden we een zomercheck aan vanaf € 15,-. Hierbij controleren we uw auto op alle belangrijke punten om ervoor te zorgen dat u veilig op vakantie kunt.
 

Hoelang duurt een bandenwissel naar zomerbanden? 

Een bandenwissel bij Autobedrijf Schouten duurt gemiddeld 15-30 minuten. Wij zorgen voor een snelle en efficiënte service, zodat u snel weer op weg kunt.
 

Wat zijn de kosten van een airco-check? 

De kosten voor een airco-check variëren, maar bij Autobedrijf Schouten kunt u al vanaf € 99,95 uw airco laten controleren en bijvullen. Zo blijft u koel tijdens uw zomerse autoritten.
 

Bent u klaar voor een zorgeloze zomervakantie? 

Kom langs bij Autobedrijf Schouten voor een grondige check-up van uw auto of plan direct een afspraak. Wij zorgen ervoor dat u veilig en comfortabel op weg kunt.
Autobedrijf Schouten

Verkoop: (0341) 55 6510

Werkplaats: (0341) 56 1020

info@autobedrijfschouten.nl

Openingstijden showroom

Ma - Vr 08.00 - 18.30 uur

Za 09.00 - 17.00 uur

Stel hieronder uw vraag

*Indien u geen bevestiging heeft ontvangen, gelieve contact met ons op te nemen.
Morgen Internet - Zorgeloos website